Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

"Pysy coo­li­na, pysy coo­li­na" – kok­ki­opis­ke­li­ja loihti al­ku­pa­lat Gordon Ram­sayl­le Ro­va­nie­mel­lä

Supawan ”Puu” Khamsakaew on Suomessa oppinut, että täällä kalan pitää maistua kalalta eikä chililtä.

Se oli kerrassaan outo makuyhdistelmä. Annoksesta puuttuivat niin chili, valkosipuli, inkivääri, kookos kuin muutkin olennaiset aromit. Lautasella pötkötti vain keko kaalilaatikkoa ja sen päällä köntti puolukkahilloa. Miten ne voivat sopia yhteen?

Pohjois-Thaimaasta Rovaniemelle viisi vuotta sitten muuttanut Supawan ”Puu” Khamsakaew, 28, muistelee ensikosketustaan suomalaiseen ruokakulttuuriin hieman huvittuneena.

– Kotimaassani meillä on kyllä vastaava ruokalaji, mutta siinä kaali ja liha paistetaan, ja ruoka maustetaan chilillä, valkosipulilla ja muilla mausteilla thaimaalaiseen tapaan, hän vertaa.

"Suomessa minut on yllättänyt se, miten vähän ja miten erilaisia mausteita täällä käytetään."

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi