ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Pääkirjoitus // 4.10.2022

Mitä tapahtuisi, jos Suomen kantaverkkoon kohdistuisi laaja häiriö ja sähkönjakelu katkeaisi koko maassa? Onnistuisiko sähköjen palautus esimerkiksi Pohjois-Suomen vesivoimalla, jos Ruotsista saatavaa "siemensähköä" ei olisi saatavilla? Miten kauan joutuisimme olemaan ilman sähköä?

Kysymyksiin etsittiin vastauksia kahdeksan vuotta sitten sähköyhtiöiden ja viranomaisten Valot verkkoon-häiriöharjoituksessa (Valve 2014), joka järjestettiin Rovaniemellä ja sen lähikunnissa. Harjoituksessa testattiin kansallista sähköpalautusta koko Suomea koskevassa sähkökatkossa.

Vielä tuolloin moinen mahdollisuus tuntui lähinnä teoreettiselta, muttei enää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.