Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Putinia ei pi­dä­te­tä, jos hän tulee Bra­si­liaan, va­kuut­ti maan pre­si­dent­ti – "Ha­luam­me koh­del­la ihmisiä hyvin"

Venäjän presidentti Vladimir Putinista on annettu pidätysmääräys.
Venäjän presidentti Vladimir Putinista on annettu pidätysmääräys.
Kuva: MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREML

Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ei pidätetä, jos hän osallistuu ensi vuoden G20-kokoukseen, vakuuttaa Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva.

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC antoi maaliskuussa pidätysmääräyksen Putinista, jota epäillään Ukrainan hyökkäyssotaan liittyvästä sotarikoksesta. Venäjää syytetään ukrainalaisten lasten pakkosiirroista Venäjälle.

Venäjän mukaan pidätysmääräys on mitätön.

– Elämme rauhassa ja haluamme kohdella ihmisiä hyvin. Uskoakseni Putin voi olla huoletta Brasiliassa: olen maan presidentti, ja jos hän tulee Brasiliaan, ei ole mitenkään mahdollista, että hänet pidätetään, Lula vakuutti tämänvuotisessa kokouksessa Delhissä Intiassa.

Putin ei ottanut osaa tämänvuotiseen G20-kokoukseen, vaikka Intia ei olekaan ICC:n jäsen. Brasilia sen sijaan on mukana ICC:ssä.