Sotaharjoitus: Yksi Eu­roo­pan suu­rim­mis­ta il­ma­so­ta­har­joi­tuk­sis­ta näkyy ja kuuluu Lapin tai­vaal­la

Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Hallitusneuvottelut: Vääntö so­tes­ta, leik­kauk­sis­ta ja työl­li­syy­des­tä jatkuu Orpon mukaan ilman syviä haavoja

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Puo­lus­tus­voi­mat har­joit­te­lee pai­kal­lis­puo­lus­tus­ta yhdessä muiden vi­ran­omais­ten ja toi­mi­joi­den kanssa – toi­min­taa Ke­mi­jär­vel­lä, Ro­va­nie­mel­lä, Kemissä ja Tor­nios­sa

Puolustusvoimien joukot ja eri viranomaiset jatkavat yhteistyön syventämistä paikallispuolustuksen tehtävissä ja yhteiskunnan häiriötilanteisiin varautumisen harjoittelua 26. helmikuuta – 4. maaliskuuta järjestettävässä Pohjoinen 1/2022 -paikallispuolustusharjoituksessa.

Kemijärvi–Rovaniemi–Kemi–Tornio alueella toimeenpantavan harjoituksen johtaa Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja eversti Jukka Kotilehto.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 390 henkilöä ja 95 ajoneuvoa. Puolustusvoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Lapin rajavartiostosta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin pelastuslaitoksesta, Lapin sairaanhoitopiiristä, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä, Lapin aluehallintovirastosta, Länsi-Suomen merivartiostosta, Tullista, Lappia Ammattiopistosta, Tornion kaupungista, Outokumpu Oy:sta, Rovaniemen hovioikeudesta, Lapin käräjäoikeudesta, Lapin oikeusaputoimistosta ja Finnaviasta.

Harjoitukseen linkittyy myös Jääkäriprikaatin apulaiskomentajan eversti Jukka Kotilehdon johtama ja samanaikaisesti toteutettava Suomen ja Ruotsin sotilaallisen yhteistyön (FISE) harjoitus DEPLOYEX22, johon osallistuu esikuntaupseereita Ruotsista.

– Paikallispuolustusharjoitus Pohjoinen 1/2022 on monipuolinen ja vaativa moniviranomaisharjoitus, johon on saatu tällä kertaa sisällytettyä myös ei viranomaisorganisaatioita edustavia toimijoita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.