Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pro­sent­ti­tai­de voi olla kun­nal­le ve­to­voi­ma­te­ki­jä, sanoo So­dan­ky­län teokset to­teut­ta­va ku­va­tai­tei­li­ja Kaija Kiuru – pro­sent­ti­tai­det­ta käy­te­tään Lapissa jo nel­jäs­sä kun­nas­sa

27 prosentilla Suomen kunnista on periaate, jonka juuret ovat ajalta ennen sotia. Taiteen prosenttiperiaate alkaa päästä Lapissa periaatteesta käytäntöön.

Kuplamuoviin piiloutuu suuri veistetty puuelementti keramiikkaosineen Kuvataiteilija Kaija Kiuru pakkaa työhuoneellaan Sodankylän Askassa osia teoksista, joiden ripustus uuteen peruspalvelukeskus Sopukkaan on alkamassa.

Puuelementit ovat osa suurempaa teoskokonaisuutta, jonka voi nähdä Sopukan aulassa. Puolitoista metriä korkean ja kuusi metriä leveän kokonaisuuden lisäksi Kiuru on valmistanut Sopukkaan muitakin veistoksia. Odotusauloissa tullaan näkemään Kiurun valokuvia.

Tammikuussa avautuva peruspalvelukeskus on ensimmäinen rakennushanke, jonka taidehankinnoissa Sodankylän kunta toteuttaa niin sanottua prosenttiperiaatetta.

Se tarkoittaa, että rakennuskustannuksista noin prosentti käytetään taidehankintoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.