Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Pro Suo­li­jär­vi vaatii PVO:ta lyk­kää­mään voi­ma­la­re­mont­tia: "Olisi omi­tuis­ta, jos voi­ma­yh­tiö ei välitä sel­vi­tyk­ses­tä, vaikka ko­ros­taa toi­min­nas­saan ym­pä­ris­tö­ar­vo­jen mer­ki­tys­tä"

Posion Suolijärville perustettu suojeluyhdistys Pro Suolijärvi vaatii, että Suolijärviä ja Sallan Isojärveä säännöstelevä Pohjolan Voima lykkää Jumiskon voimalaitoksen peruskunnostamista, kunnes säännöstelyhaittoja koskeva Lapin ely-keskuksen selvitys valmistuu ensi vuoden lopulla.

Yhtiö on ilmoittanut uudistavansa Kemijärven puolella sijaitsevaa voimalaitosta ensi keväällä ja kesänä. Uudet  sähkö- ja automaatiojärjestelmät tukisivat yhtiön mukaan laitoksen tuotanto- ja säätökykyä seuraavat 15– 20 vuotta.

Vesilain mukainen ely-keskuksen selvitys säännöstelyn haitoista ja niiden vähentämismahdollisuuksista pitkittyy koronaepidemian takia. Selvitykseen kuuluviin kokouksiin viime vuonna osallistui ely-keskuksen, voimayhtiön, alueen kuntien, asukkaiden ja kalatalousyhteisöjen edustajia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.