Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pre­si­den­tin puhe sisälsi vir­he­ar­vioi­ta

Presidentti Niinistö kysyi uuden vuoden puheessaan 1.1.2023: "Miten on mahdollista, että Eurooppaa halkova maantieteellinen raja onkin tosiasiassa kahden kokonaan erilaisen maailmankuvan raja? Rajan tällä puolen on mahdotonta edes kuvitella, että jonkun kansakunnan mieleen tulisi aloittaa sotiminen. Venäjän puolella rajaa asia on toisin."

Niinistö lausunto on hämmästyttävä, koska hän näyttää unohtaneen, että Euroopan läntisellä puoliskolla on käyty kaksi maailmansodaksi sanottua sotaa. Hän unohtaa myös sen, että vielä pari vuotta sitten Suomikin oli monien muiden Länsi-Euroopan maiden mukana sotaretkellä Afganistanissa. Sota poliittisten tavoitteiden ajamisessa ei suinkaan ole Venäjän yksinoikeus.

Niinistö jatkoi: "Ero on fundamentaalinen, sillä viime kädessä kyse on ihmisyyden ja elämän kunnioittamisesta. Viime vuosina on peräänkuulutettu eurooppalaista turvallisuusjärjestystä – milloin vanhan säilyttämistä, milloin uuden luomista. Ja eri tahoilla on esitetty tarvetta turvatakuille.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita