Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Pre­si­den­tin hyvä olla mukana ve­nä­läis­tu­ris­ti­pää­tök­ses­sä, sanoo kon­su­li­pääl­lik­kö – "Aika epä­to­den­nä­köis­tä, että ve­nä­läis­ten tulo Suomeen ko­ko­naan py­säh­tyi­si"

Ulkoministeriön konsulipäällikön Jussi Tannerin mukaan mahdollisilla viisumirajoituksilla on ulkopoliittisia seurauksia, joista koko ulkopoliittisen johdon presidentti mukaan lukien on oltava tietoinen. Vaihtoehtojen valmistelu on edennyt niin, että poliittinen keskustelu niistä voi alkaa. Kokoomusnuoret aloitti tiedotuskampanjan venäläisturisteille.

Kokoomusnuoret osti venäjänkielisen mainoksen Vaalimaan raja-aseman tien varresta tiedottaakseen turisteille heidän maansa sotarikoksista.
Kokoomusnuoret osti venäjänkielisen mainoksen Vaalimaan raja-aseman tien varresta tiedottaakseen turisteille heidän maansa sotarikoksista.
Kuva: Kokoomusnuoret

Hallitus todennäköisesti pohtii tällä viikolla keinoja uusien viisumien myöntämisen kiristämiseksi ulkoministeriön kartoittamien vaihtoehtojen perusteella.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner muistuttaa, että jokaisella vaihtoehdolla on myös ulkopoliittiset seurauksensa.

Siksi poliittisessa keskustelussa on hyvä olla mukana ulkopolitiikan johto presidentti Sauli Niinistöä myöten.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi