Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­ti­lail­le turvaa

Pikavauhtia valmisteltu laki potilaiden turvallisuudesta on pahasti ajastaan myöhässä ja sisällöltään vääränlainen. Lain nimikin on virheellinen. Lakia ei tehdä potilaiden turvallisuuden, vaan lakko-oikeuden rajoittamisen takia. Siksi lain nimen pitäisi olla laki terveydenhuollon työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittamisesta.

Potilaiden turvallisuutta oikeasti käsittelevä laki olisi pitänyt säätää jo vuosikymmeniä sitten. Kun sellaista lakia ei ole ollut ja aikaisemmatkaan hallitukset eivät ole välittäneet julkisen terveydenhuollon kehittämisestä, ollaan jouduttu tilanteeseen, jossa normaaliaikanakaan ei ole riittävästi väkeä potilaista huolehtimasta. Laajojen kulkutautien ja muiden erikoistilanteiden aikana huono tilanne kärjistyy sietämättömäksi.