Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­ti­lail­le turvaa

Pikavauhtia valmisteltu laki potilaiden turvallisuudesta on pahasti ajastaan myöhässä ja sisällöltään vääränlainen. Lain nimikin on virheellinen. Lakia ei tehdä potilaiden turvallisuuden, vaan lakko-oikeuden rajoittamisen takia. Siksi lain nimen pitäisi olla laki terveydenhuollon työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittamisesta.

Potilaiden turvallisuutta oikeasti käsittelevä laki olisi pitänyt säätää jo vuosikymmeniä sitten. Kun sellaista lakia ei ole ollut ja aikaisemmatkaan hallitukset eivät ole välittäneet julkisen terveydenhuollon kehittämisestä, ollaan jouduttu tilanteeseen, jossa normaaliaikanakaan ei ole riittävästi väkeä potilaista huolehtimasta. Laajojen kulkutautien ja muiden erikoistilanteiden aikana huono tilanne kärjistyy sietämättömäksi.

Kun valtio ja kunnat eivät ole antaneet rahaa julkisen terveydenhuollon kehittämiseen, seurauksena on ollut palkkojen jälkeen jääminen ja työtaakan paisuminen monesti kohtuuttomaksi. Väkeä on siirtynyt yksityiseen terveydenhuoltoon ja muille aloille. Yksityisellä terveydenhuollolla menee hyvin, kun alan yritykset poimivat rusinat pullasta ja julkinen terveydenhuolto joutuu vastaamaan tehohoidosta ja muista kalliista ja vaativista toiminnoista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.