kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Postin työn­te­ki­jät jär­jes­tä­vät mie­len­osoi­tuk­sen – "Olemme jo kauan jous­ta­neet, sie­tä­neet ja kes­tä­neet pos­ti­toi­min­nan ala­sa­joa"

Maanantaina lakon aloittaneet postilaiset osoittavat mieltään tiistaina Postin pääkonttorin edessä.

PAU:n aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin pääkonttorilla tänään tiistaina.
PAU:n aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin pääkonttorilla tänään tiistaina.
Kuva: Joel Maisalmi

Posti ja logistiikka-alan unionin (PAU) aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan Helsingissä tänään tiistaina.

Postilaiset kokoontuvat Ilmalan juna-aseman viereen, josta he siirtyvät kohti Postin pääkonttoria yhdeltä iltapäivällä.

– Me postilaiset olemme jo kauan joustaneet, sekä sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa, postilaiset tiedottavat mielenosoituksen Facebook-sivuilla.

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan irtisanomisten ja muista syistä johtuvan väen vähentymisen vuoksi yksittäisten työntekijöiden työmäärät lisääntyvät entisestään ja kiitokseksi niistä selviytymisestä saadaan työehtojen polkemista.

– Työntekijöiden arvostuksen puute ja Postin johdon ylimielisyys on mennyt äärimmäisyyksiin. On tullut aika kerääntyä yhteen ja suunnata katseet kohti Postintaival 7 - päärakennusta eli sinne, missä Postin päätöksiä tehdään, tapahtumassa kirjoitetaan.

– Tervetulleita ovat kaikki postilaiset, sekä tietysti ystävät, jotka antavat tuen ja arvostuksen postilaisen työpanosta kohtaan.

Facebook-tapahtumaan on puoli yhteen mennessä ilmoittautunut 158 osallistujaa ja 920 kiinnostunutta.

PAU:n lakko alkoi maanantaina, ja sen on ilmoitettu kestävän kaksi viikkoa. Jos sopua työehtosopimusneuvotteluissa ei synny, lakko voi jatkua 8. päivään joulukuuta asti.

PAU:n ja työantajaa edustavan Palvelualojen työnantajien (Palta), pitäisi tavata lakon sovittelun merkeissä keskiviikkona iltapäivällä valtakunnansovittelijan luona.