Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Postin toi­mi­tus­joh­ta­ja Heikki Malinen eroaa teh­tä­väs­tään

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön sisältä Turkka Kuusisto

Heikki Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hän saa työsopimuksen mukaisen korvauksen kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti.
Heikki Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hän saa työsopimuksen mukaisen korvauksen kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti.
Kuva: Joel Maisalmi

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen eroaa tehtävästään, yhtiö kertoo tiedotteessa. Malinen on ilmoittanut Postin hallitukselle eroavansa yhtiön palveluksesta lokakuun alusta lukien.

Postin hallitus on nimittänyt väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi paketti- ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajan Turkka Kuusiston. Yhtiön hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

– Olen pahoillani Heikin henkilökohtaisesta päätöksestä, Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola sanoo.

Malinen toimi Postin toimitusjohtajana vuodesta 2012. Hän sanoo kokevansa, että nyt on oikea hetki tehdä tilaa uudelle toimitusjohtajalle.

– Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen, Malinen sanoo.

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hän saa työsopimuksen mukaisen korvauksen kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti. Posti kertoi syyskuun alussa, että Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan loppuvuoden aikana.

Malisen saamat palkat ja palkkiot kohosivat viime vuonna 988 000 euroon.

Pakettilajittelijoiden tes-siirrosta repesi riita

Posti ja toimitusjohtaja Malinen ovat olleet myrskyn silmässä elokuun lopulta lähtien. Tuolloin Posti kertoi aikovansa siirtää noin 700 Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan työntekijää Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin. Muutoksessa työntekijöiden kiinteä palkka putoaisi keskimäärin 30 prosenttia.

Osa Postin työntekijöistä meni syyskuun alussa lakkoon yhtiön suunnitteleman työehtosopimuksen siirron vuoksi. Ammattiliitto PAU lopetti työtaistelutoimet, kun omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kertoi, että siirrossa otetaan aikalisä.

Syyskuun puolivälissä Posti päätti, että näiden noin 700 työntekijän palkkoihin tulee kahden vuoden siirtymäaika. Posti kertoi työntekijöiden kokonaispalkan säilyvän nykyisellään tammikuun loppuun 2022 saakka.

Helsingin Sanomat kertoi syyskuussa Postin suunnittelevan tuntuvia palkanalennuksia jopa 8 000 työntekijälle. Postilla on noin 22 000 työntekijää.