pääkirjoitus: Hal­li­tus­rin­ta­ma repesi ra­ja­var­tio­lain uu­dis­tuk­ses­sa – rat­kai­sua ei saa vii­vyt­tää

Pos­ti­la­kos­sa jä­tet­tiin yöllä so­vin­toe­si­tys, PAU ja Palta antavat vas­tauk­sen­sa aa­mu­päi­väl­lä – lakko jatkuu vielä

Tiistaiaamuna tukilakot jumittivat rautateiden tavaraliiikenteen.

Postilakko ja sitä tukevat toimet jatkuvat aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Työntekijä. ja työnantajaosapuolet antavat vastauksensa sovintoesitykseen kello 11.
Postilakko ja sitä tukevat toimet jatkuvat aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Työntekijä. ja työnantajaosapuolet antavat vastauksensa sovintoesitykseen kello 11.
Kuva: KIMMO BRANDT

Postilakossa on ensimmäistä kertaa pöydällä konkreettinen ratkaisuesitys.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti yöllä sovintoesityksen koko maanantain jatkuneiden neuvottelujen jälkeen. Ehdotuksen sisältöä ei ole julkistettu.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta antavat vastauksensa esitykseen aamupäivällä kello 11. Esitys voidaan vain hyväksyä tai hylätä.

PAU:n lakko ja sitä tukevat muiden ammattiyhdistysten tukitoimet jatkuvat toistaiseksi.

Rautateiden tavaraliikenne jumissa

Tiistaiaamuna lakkoon menivät Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, joka aloitti tukitoimet rautateiden tavarakiikenteessä. Lakko päättyy illalla klo 22.

Tuolloin tukitoimensa aloittaa Rautatiealan unioni RAU, jonka toimet kohdistuvat niin ikään rautateiden tavaraliikenteeseen. JHL:n seuraavat tukitoimet alkavat keskiviikkona.

Yhdessä nämä tukilakot jumittavat rautatien tavaraliikenteen ja näin esimerkiksi teollisuuden kuljetukset useammaksi päiväksi.

Maanantaina alkaneet Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n sekä Merimies-Unionin tukilakot jatkuvat niin ikään edelleen.