Pääkirjoitus: Suur­pe­dot tap­poi­vat 2020 en­nä­tys­mää­rän poroja, mikä näkyi myös valtion mak­sa­mis­sa kor­vauk­sis­sa – sys­tee­mis­sä on yhä paljon pa­ran­ta­mi­sen varaa

Petovahinkokorvaukset: Ka­to­tal­ven kallis lasku – Vuonna 2020 po­ron­omis­ta­jil­le mak­set­tiin kor­vauk­sia 7,3 mil­joo­naa euroa

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Po­lii­si: Var­kau­den ker­ros­ta­lo­rä­jäh­dyk­sen syy oli to­den­nä­köi­ses­ti höy­rys­ty­nyt ben­sii­ni

Pohjois-Savon maakunnassa Varkaudessa sunnuntai-iltana kerrostaloasunnossa tapahtuneen räjähdyksen todennäköinen syy oli höyrystynyt bensiini. Poliisi kertoo, että paikkatutkinnassa on tullut ilmi, että asunnossa oli käsitelty todennäköisesti bensiiniä, joka oli höyrystyttyään räjähtänyt ja aiheuttanut tulipalon.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että on vielä epäselvää, oliko asunnosta kuolleena löytynyt mieshenkilö sytyttänyt bensiinin tarkoituksella vai onko syttyminen tapahtunut vahingossa.

Asunnosta kuolleena löytynyt henkilö on poliisin tietojen mukaan todennäköisesti hiljattain Varkauteen ulkopaikkakunnalta muuttanut 32-vuotias mieshenkilö. Epäilty mies ei ole poliisille entuudestaan tuttu. Henkilö oli räjähdyksen aikaan asunnossa yksin.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä teknisin tutkimuksin.