Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Poliisi sai kiinni Yli­tor­niol­la liik­ku­neet ryös­tä­jät – tekijät yrit­ti­vät lyödä ja heit­te­li­vät kivillä vie­des­sään pa­ris­kun­nan auton

Ylitorniolla liikkuneet ryöstäjät on tavoitettu, tiedottaa Lapin poliisi.

Poliisi on löytänyt kotietsintöjen yhteydessä asianomistajalle kuuluvaa omaisuutta ja ne on palautettu oikealle omistajalleen.

Poliisi tutkii asiaa ryöstönä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Uhkailua kivellä

Tapahtumaketju alkoi maanantaina kello 20.30 Ainionvaarantiellä.

Neljän hengen seurue oli ajanut kilvettömällä Ford Transilla. Asianomistaja oli ajanut puolisonsa kanssa vastaan. Transit oli meinannut tulla pariskunnan kuljettaman auton keulaan kovalla nopeudella, jolloin he olivat joutuneet väistämään. Asianomistaja oli kääntynyt perään selvittääkseen asian.

Asianomistaja oli ohittanut Transitin, jolloin tämä oli ajanut asianomistajan kuljettaman auton perään.

Pariskunta oli noussut ulos autosta, jolloin Transitista oli noussut apukuljettajan puolelta mies, joka oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Transitista oli noussut myös nainen ja pujopartainen mies, joka olivat lähteneet pois paikalta kävellen.

Paikalle oli jäänyt myös autoa kuljettanut mies, joka on apukuljettajan sukulainen. Paikalla oli seurannut huutoa ja huitomista.

Tapahtuman nähneet olivat sanoneet henkilöauton omistajille, että nämä sammuttaisivat autonsa. Tuolloin isompi paikalla olleista miehistä oli mennyt autoon ja lähtenyt ajamaan paikalta pois, naisen yrittäessä estää pakenemisen.

Tuolloin pienempi miehistä oli ottanut maasta kiven ja juossut auton omistajapariskunnan perään samalla uhkaillen näitä. Silminnäkijät olivat yrittäneet rauhoittaa miestä.

Mies oli tämän jälkeen poistunut paikalta kävellen samaan suuntaan kuin mihin kaksi muuta oli aikaisemmin poistunut.

Hetkeä myöhemmin asianomistajien auto löytyi hylättynä. Autosta oli anastettu omaisuutta.

Sivulliselta tärkeä vihje

Sivullinen näki tuntomerkkeihin sopivan porukan liikkuvan Kanapolulla hetkeä myöhemmin.

Seuraavana aamuna yksi tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä oli tullut kauppaan mistä hänet otettiin kiinni. Myöhemmin myös kaksi muuta miestä tavoitettiin ja heidän otettiin kiinni. Poliisi on tavoittanut myös paikalla olleen naisen.

Lue aikaisempi uutinen aiheesta: Pa­ris­kun­nal­ta va­ras­tet­tiin auto Yli­tor­niol­la – tekijät yrit­ti­vät lyödä ja heit­te­li­vät kivillä