Pa­ris­kun­nal­ta va­ras­tet­tiin auto Yli­tor­niol­la – tekijät yrit­ti­vät lyödä ja heit­te­li­vät kivillä

Poliisi pyytää havaintoja Ford Transitilla liikkuneesta nelikosta.

Lapin poliisi tutkii Ylitorniolla maanantai-iltana tapahtunutta autovarkautta.

Poliisi kertoo tiedotteessa tapahtumien alkaneen siitä, kun pariskuntaa Ainionvaarantiellä vastaan ajanut pakettiauto oli lähellä törmätä heidän autoonsa. Pariskunta lähti seuraamaan pakettiautoa ja ohitti sen pysäyttämistä sekä asian selvittämistä varten.

Pariskunta pysäytti auton tien laitaan, jolloin takana tullut pakettiauto ajoi heidän autonsa perään.

Pakettiautossa oli neljä henkilöä, joista kaksi poistui paikalta. Toiset kaksi alkoivat käyttäytyä uhkaavasti. He muun muassa heittelivät pariskuntaa kivillä ja toinen heistä yritti lyödä miestä.

Pariskunta pakeni tilanteesta kauemmaksi, jolloin toinen uhkailijoista varasti heidän autonsa ja ajoi pois paikalta.

Auto löytyi myöhemmin Ylitornion Asematieltä, mutta etsinnöistä huolimatta poliisi ei tavoittanut epäiltyjä tekijöitä. Autosta oli varastettu omaisuutta.

Poliisi pyytää tiedotteessa havaintoja tekijöistä. Heidän käyttämänsä auto oli mustavalkoinen Ford Transit. Seurueeseen kuului poliisin saamien tietojen mukaan kolme miestä ja yksi nainen. Nainen oli ruumiinrakenteeltaan pyöreähkö, ja hänellä oli yllään musta hame ja musta huppari. Yhdellä miehistä oli "pujoparta", ja yhdellä viininpunainen lippalakki.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille sähköpostiosoitteeseen: meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi. Reaaliaikaiset havainnot voi ilmoittaa hätäkeskukseen numeroon 112.