Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Po­lii­si: Poh­jois­esp­la­na­din kaahari ei ha­lun­nut osua ih­mi­siin ta­hal­laan – ajo­neu­vos­sa oli myös yksi mat­kus­ta­ja

Kolme ihmistä loukkaantui vapunaattona Pohjoisesplanadilla Helsingissä, kun törkeästä rattijuopumuksesta epäilty mies kaahasi kadulla.

Helsingin poliisin mukaan Pohjoisesplanadin onnettomuusauton kuljettaja ei törmännyt tahallisesti ihmisiin tai toisiin ajoneuvoihin.

Onnettomuus tapahtui Pohjoisesplanadilla vappuaattona noin kello 19. Autoa kuljetti 33-vuotias mies, ja ajoneuvossa oli lisäksi yksi matkustaja.

Auto törmäsi useisiin ajoneuvoihin ja ihmisiin. Kolme ihmistä loukkaantui, ja heidät vietiin sairaalaan. Maanantaina iltapäivällä yksi heistä oli edelleen sairaalahoidossa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio näytti autolle pysähtymismerkkiä Helenankadun kohdalla Pohjoisesplanadilla. Poliisi pysäytti kaikki autot kyseisessä kohdassa, sillä Havis Amandan suuntaan oli vapun juhlinnan takia katusulku. Poliisi ohjasi autot toiselle reitille.

Epäilty jatkoi matkaa huolimatta poliisin pysähtymiskäskystä. Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa. Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu.

Poliisi selvittää edelleen tapahtumien tarkkaa kulkua.

Otsikkoa muokattu 2.5. kello 19.09.