Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Poliisi jakoi noin sata sakkoa ja määräsi 15 kul­jet­ta­jaa ajo­kiel­toon lii­ken­teen te­ho­val­von­nas­sa Ke­mi-Tor­nion alueel­la

Poliisilla oli valvonnassa käytössä kaksi poliisimoottoripyörää, mikä tiedotteen mukaan näkyi selvästi sakkojen määrissä. Arkistokuva.
Poliisilla oli valvonnassa käytössä kaksi poliisimoottoripyörää, mikä tiedotteen mukaan näkyi selvästi sakkojen määrissä. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Poliisi kertoo tiedotteessa valvoneensa viikonloppuna tehostetusti mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden ajokäyttäytymistä ja ajoneuvojen kuntoa Kemi-Tornion alueella. Valvontaa kohdistettiin myös autojen ajonopeuksiin.

Poliisi keskitti valvontaa kansalaisilta tulleiden valvontapyyntöjen ja poliisin omien havaintojen pohjalta ongelmallisimpiin paikkoihin.

Mopoja ja moottoripyöriä tarkastettiin viikonlopun aikana parikymmentä. Neljästä moposta poistettiin rekisterikilvet epäkuntoisuuden vuoksi. Niistä kaksi määrättiin valvontakatsastukseen, koska niitä oli viritetty vastaamaan teholtaan moottoripyöriä.

Kolme mopoilijaa määrättiin ajokieltoon, koska heidän katsottiin syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan.

Viikonlopun aikana kirjoitettiin yhteensä noin sata sakkoa, joista osa oli liikennevirhemaksuja. Lisäksi kirjattiin kaksi rikosilmoitusta. Ajokieltoon määrättiin 15 kuljettajaa. Suurin osa sakoista tuli ylinopeuksista, ja nopeudet olivat reiluja ylityksiä.

– Poliisi on huolissaan liikennekulttuurin huonontumisesta näin kesällä. Usealla ajokieltoon määrätyllä henkilöllä oli kyydissä myös matkustajia, tiedotteessa sanotaan.