Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Po­lii­si: Il­ma­ki­vää­ril­lä am­mut­tu­ja poroja löytyi kuol­lee­na Kuu­sa­mos­ta ja Tai­val­kos­kel­ta

Kuusamosta ja Taivalkoskelta on löydetty ammuttuja poroja. Kuvituskuva.
Kuusamosta ja Taivalkoskelta on löydetty ammuttuja poroja. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Kuusamosta ja Taivalkoskelta on löydetty ilmakiväärillä ammuttuja poroja kuolleena, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan Kuusamon Riekistä, Sossonniemeltä ja Lämsänkylästä löydettiin heinäkuun aikana kuolleena yhteensä kolme poroa. Tutkinnassa selvisi, että porot on ammuttu ilmakiväärillä.

Taivalkosken Jurmusta taas löydettiin maanantaina 2. elokuuta kuollut poro. Myös tämä oli poliisin mukaan ammuttu ilmakiväärillä.

– Ilmakiväärin luotiin kuoleminen on porolle erittäin kivuliasta ja eläin saattaa kitua pitkiäkin aikoja osuman saatuaan, poliisin tiedotteessa todetaan.

Taivalkoskelta löytyneen poron tapauksen ratkaisevasta vihjeestä on poliisin mukaan luvattu huomattava palkkio.

Porojen ampumisia tutkitaan vahingontekoina ja eläinsuojelurikoksina. Ampumisista jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä virka-aikaan Kuusamon poliisiasemalle, soittamaan poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194 tai laittamaan sähköpostia osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.