Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Po­lii­si: Ei ter­ro­ris­mie­päi­lyä, eikä hen­ki­lö­va­hin­ko­ja Tornion rä­jäh­dyk­ses­sä – Tut­kin­ta edel­leen al­ku­vai­hees­sa

Torniossa räjäytettiin pommi rajavartiolaitoksen auton alla. Kuvan autot eivät liity tapaukseen.
Torniossa räjäytettiin pommi rajavartiolaitoksen auton alla. Kuvan autot eivät liity tapaukseen.
Kuva: Jouni Porsanger

Torniossa Aarnintiellä rajavartiolaitoksen käytössä olleen auton alla laukaistu räjähde ei aiheuttanut henkilövahinkoja, kertoo Lapin poliisi. Auton alle asetettu räjähde laukesi tiistain vastaisena yönä Putaan kaupunginosassa noin yhden aikaan yöllä.

Poliisi kertoo, että räjäytyksen kohteena oli rajavartiolaitoksen käyttöön vuokrattu sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto. Auton perä vaurioitui räjähdyksessä

Autossa ei ollut rajavartiolaitoksen tunnuksia.

Poliisin mukaan asiaan ei tällä hetkellä näytä liittyvän terroristista motiivia. Tapauksen tutkinta on poliisin mukaan edennyt, mutta tutkinta on yhä alkuvaiheessa.

Poliisi pyytää räjähdyksen aikaan Aarnintietä ajaneen pienen punaisen henkilöauton kuljettajaa ja Aarnintiellä mopolla liikkunutta henkilöä ilmoittautumaan poliisille. Poliisi kaipaa heitä lisätietojen antamista varten.

Myös tapahtuma-aikaan Aarnintieltä Thurevikinkadulle jalkaisin liikkuneita kolmea miestä ja Länsipohjankatua Miukin suuntaan kävellyttä kahta miestä ilmoittautumaan poliisille. Poliisin mukaan Länsipohjankadulla liikkuneilla miehillä oli yllään valkoinen ja musta huppari. Myös näiltä jalkaisin liikkuneilta henkilöiltä poliisi kaipaa tapahtumista lisätietoja.

Poliisi kertoo saaneensa asiaan liittyen runsaasti vihjeitä ja havaintoja. Vinkkejä tarkastetaan aktiivisesti ja lisähavainnot pyydetään yhä ilmoittamaan poliisille.

Havainnot voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295466481 tai sähköpostitse rta.lappi@poliisi.fi.