Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Poliisi ampui Luu­la­jas­sa huu­me­rat­ti­juop­poa, kun tämä ajoi päälle – ta­kaa-ajo päättyi te­ho-osas­tol­le

Huumerattijuopon takaa-ajo päättyi dramaattisesti Luulajassa viikonloppuna.
Huumerattijuopon takaa-ajo päättyi dramaattisesti Luulajassa viikonloppuna.
Kuva: WIkimedia Commons / CC

Poliisi ampui viikonloppuna Luulajassa huumeiden vaikutuksen alaisena kaahannutta autoilijaa. Ruotsin yleisradion SVT:n mukaan ammutun tila oli maanantaina vakava ja hän oli tehohoidossa.

Ampuminen tapahtui Luulajan keskustassa lauantai-iltana puoli kymmeneltä takaa-ajon päätteeksi. Viranomaisten mukaan autoilija oli törmännyt poliisiin, jolloin kuljettajaa oli ammuttu.

Kuljettaja oli saatu kiinni ja viety sairaalaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan poliisi loukkaantui tapahtumasarjassa lievästi.

Kuljettajan epäillään ajaneen huumeiden vaikutuksen alaisena. Häntä epäillään muun muassa liikenneturvallisuuden törkeästä vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja viranhaltijan törkeästä pahoinpitelystä. Myös poliisin toimia tilanteessa tutkitaan.