Mainos

Poh­jo­lan Osuus­pank­ki ra­ken­taa uutta koko kau­pun­gin iloksi

Pohjolan Osuuspankin uuden toimitalon rakennus alkaa pian. Rakennuksesta halutaan sekä paikallisia että matkailijoita palveleva kokonaisuus. Siinä auttavat vuokralaiset Cafe & Bar 21 ja Visit Rovaniemi.

Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen ja Cafe & Bar 21 ja Yucan yrittäjä Juha Eskelinen odottavat innoissaan uuden toimitalon tuloa.
Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen ja Cafe & Bar 21 ja Yucan yrittäjä Juha Eskelinen odottavat innoissaan uuden toimitalon tuloa.

Rovaniemellä Koskikadun ja Korkalonkadun kulmassa on meneillään ainutlaatuinen hanke – ainakin, jos siihen osallistuvien yrittäjien innostuksesta voi mitään päätellä. Pohjolan Osuuspankin vanhasta toimitalosta alkaa olla jäljellä enää vain muisto. Uuden rakentaminen on tarkoitus aloittaa huhtikuussa.

Suunnittelutyötä on tehty kaikessa hiljaisuudessaan jo lähes kahden vuoden ajan. Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posion mukaan uuden rakennuksen halutaan kehittävän kaupunkikuvaa.

– Keskustan ilme on ollut kovasti tapetilla. Siksi emme halunneet rakentaa vain omaa liiketoimintaa ajatellen, Posio sanoo.

Tähän liittyvät keskeisesti rakennuksen vuokralaiset Visit Rovaniemi sekä Cafe & Bar 21 ja Yucan yrittäjät Juha Eskelinen ja Elisa Honkavuori, joille mahdollisuus vaikuttaa omien tilojensa suunnitteluun heti alkumetreiltä on ollut harvinainen tilaisuus.

– On ollut mahtavaa päästä toteuttamaan visiota lattiamateriaaleista lähtien. Aiemmin olemme toimineen valmiiksi olemassa olevissa kiinteistöissä, joissa on pitänyt tehdä mittavia remontteja, Juha Eskelinen sanoo.

– Harvoin tarjoutuu tilaisuus päästä mukaan näin varhaisessa vaiheessa. Osuuspankin kanssa kumppanuus on ollut heti luontevaa, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Pohjolan Osuuspankin vanhan rakennuksen purku on lähtenyt käyntiin. Uuden rakentaminen on tarkoitus aloittaa huhtikuussa.
Pohjolan Osuuspankin vanhan rakennuksen purku on lähtenyt käyntiin. Uuden rakentaminen on tarkoitus aloittaa huhtikuussa.

Pohjolan Osuuspankissa omien tilojen suunnitteluun on otettu mukaan koko henkilöstö. Keijo Posion mukaan ideoita on käyty läpi yhdessä pääarkkitehti Hannu Tinganderin kanssa ja muokattu niistä toimivia.

– Kuntosalia, uima-allasta ja saunaa emme saaneet, mitä ehkä stereotyyppisesti pankeissa on totuttu näkemään, Posio naurahtaa.

Sen sijaan ylimpään kerrokseen toteutetaan 100 henkeä vetävä kokoustila, josta on näkymät Ounasvaaralle päin.

– Kokoustilaan tulee lasiseinäinen lämpiö, josta voi ihailla maisemia. Tilaa on tarkoitus vuokrata myös ulkopuolisille, Posio sanoo.

Pankki tulee toimimaan pääasiassa rakennuksen ylimmissä kerroksissa. Lisäksi katutasoon tulee pieni kassapalvelualue. Visit Rovaniemen tilat rakentuvat toiseen kerrokseen, jonka lisäksi katutasoon tulee matkailijoiden infopiste.

Katutasoon haluttiin kahvila- ja ravintolatoimintaa palvelemaan sekä paikallisia että matkailijoita. Juha Eskelisen mukaan ravintolaa suunnitellaan paikalliset edellä, sillä matkailukausi on yhä verrattain lyhyt.

Moni seikka ravintolan nimeä myöten on vielä auki, mutta konsepti on jo mietitty. Tila tullaan jakamaan kahteen osaan baaritiskin avulla. Sisään tullessa avautuu ensin kahvilan ja baarin puoli, ja baaritiskin toiselle puolelle kätkeytyy tunnelmallisempi á la carte -ravintola.

– Panostamme erityisesti baariin, sillä sijainti on yöelämän kannalta keskeinen.

Visit Rovaniemelle muutto uusiin tiloihin tarkoittaa askelta entistä lähemmäksi matkailun ydintä. Sanna Kärkkäisen mukaan muutto kauas ydinkeskustasta ei olisi mahdollinen.

– Meidän täytyy olla siellä missä matkailijatkin.

Nykyisten tilojen sijainti Lordinaukion kupeessa on Kärkkäisen mukaan loistava, mutta toimitilat ovat käyneet ahtaaksi. Uusien tilojen suunnittelussa korostuu toimivuus, tehokkuus ja kauneus.

– Olemme toivoneet suunnittelijaltamme Tuula Ylinenpäältä lappilaista henkeä ja arktista valoa – jouluisella sydämellä.

Sekä Kärkkäinen että Eskelinen odottavat tulevaa yhteistyötä innolla.

– Matkailija voi helposti tulla kahvilan puolelle ja ottaa vaikka lasin viiniä samalla kun miettii, mitä haluaa lomallansa tehdä, Juha Eskelinen visioi.