Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Poh­jois-Suo­men hal­lin­to-oi­keus kumosi Enon­te­kiön kun­nan­val­tuus­ton pää­tök­sen säh­kö­yh­tiön myyn­nis­tä – pe­rus­tee­na kahden luot­ta­mus­hen­ki­lön es­teel­li­syys

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Enontekiön kunnanvaltuuston 2.12.2020 tekemän päätöksen Enontekiön Sähkö oy:n myynnistä.

Hallinto-oikeuden mukaan kunnanvaltuuston silloinen 1. varapuheenjohtaja Birgitta Eira ja 2. varapuheenjohtaja Juha-Pekka Mäntyvaara ovat olleet esteellisinä läsnä kunnanhallituksessa, kun kunnanhallitus on päättänyt Enontekiön Sähkön myyntiä koskevasta valmistelusta. Päätös on hallinto-oikeuden mukaan syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Eira ja Mäntyvaara ovat olleet Enontekiön Sähkön hallituksen varajäseniä vuodesta 2013 lukien. He eivät ole olleet kunnanhallituksen jäseniä, mutta heillä on kuntalain nojalla ollut läsnäolo- ja puheoikeus kunnanhallituksen kokouksessa.Mäntyvaara on ollut kunnanhallituksen pöytäkirjojen mukaan läsnä kokouksessa, jossa kunnanhallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että se tekee periaatepäätöksen sähköyhtiön myynnistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.