Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso suora lähetys kello 13

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pi­de­tään huolta toi­sis­tam­me

Maanantaina vietetään YK:n kansainvälistä Perheiden päivää. YK toteaa perheen olevan yhteiskunnan perusyksikkö, jonka ympärille palvelut ja hyvinvoinnin kehykset rakennetaan.

Synnymme perheisiin ja laajempiin sukuihin ja tulemme todeksi näissä suhteissa. Myöhemmin elämämme aikana valitsemme ihmiset, joiden kanssa haluamme jakaa arvomme, haaveemme, elämämme ja aikamme. Perhe- ja lähisuhteissa koemme monesti elämämme merkittävimmät kokemukset.

Kuuluminen ja nähdyksi tuleminen läheistemme toimesta antaa meille mahdollisuuden kasvaa ihmiseksi, joka luottaa elämään ja muihin elollisiin olentoihin. Ehdottoman ja syvän rakkauden rinnalla myös mahdollisuudet kärsimykseen ja suruun ovat läsnä. Missä suhteissa syntyneet haavat tulevat nähdyksi ja kuulluksi?

Ihmisille tarjottavia palveluita tarkasteltaessa on selvää, että suomalainen yhteiskuntarakenne on murroksessa. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen kohtaamien haasteiden keskellä meidän tulee luoda rakenteita, joissa perheiden ja verkostojen kohtaaminen sekä mukaan ottaminen kuuluu automaattisesti palveluvalikkoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.