Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Uts­joel­la ja Ro­va­nie­mel­lä Bar Ihkun ketjuun liit­ty­vät tar­tun­nat, Län­si-Poh­jas­sa ei uusia, Suo­mes­sa on ra­por­toi­tu 336 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa

Päijät-Hämeessä annettiin suositus toiselle asteelle siirtyä etäopetukseen.

Helsinki
-

20.30 Sodankylän koronatilanne on rauhallinen – yksi uusi tartunta ulkopaikkakuntalaisella tällä viikolla

Sodankylässä on todettu yksi uusi koronatartunta tällä viikolla. Tartunta todettiin torstaina ulkopaikkakuntalaisella, eikä tartunnasta ole aiheutunut altistumisia kuntalaisten keskuudessa.

15.45 Lapin sairaanhoitopiiri on tänään antanut ohjeen Lapin sairaanhoitopiirin alueelle suuntautuvaan kotimaanmatkailuun:

  • Harkitse huolellisesti, onko matkasi välttämätön.
  • Noudata oman alueesi korona-ohjeistuksia. Kasvomaskin käyttö on tarpeen julkisissa kulkuneuvoissa ja sisätiloissa joissa turvavälejä ei voida noudattaa.
  • Pari viikkoa ennen matkaa pyri välttämään mahdollisia tilanteita, joissa voit altistua koronavirusinfektiolle. Tällaisia ovat tilanteet, joissa kokoontuu paljon ihmisiä ja joissa ei voida pitää turvavälejä. Esimerkiksi iltaravintolat, kauppakeskukset ja ryhmäharrastukset. Vältä näitä tilanteita myös täällä ollessasi.
  • Tule vain terveenä.
  • Jos sairastut täällä, hakeudu heti vähäisimmistäkin oireista (mm. kurkkukipu, nuha, yskä, lämpöily, vatsakivut, ripuli, maku- ja hajuaistin muutokset) lähimpään testauspisteeseen ja pysy eristyksessä, kunnes saat tiedon testituloksesta.
  • Jos tapaat riskiryhmiin kuuluvia, huolehdi että kaikki käyttävät kasvomaskia koko vierailun ajan.


15.00 Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 47: yhteensä 11 tapausta

Viikko 48: yhteensä 27 tapausta

Viikko 49 (kuluva viikko): 14 tapausta (4.12. klo 12.14 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 346 tapausta, joista 32 on todettu ulkopaikkakuntalaisilla.

15.00 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 47: yhteensä 27 tapausta

Viikko 48: yhteensä 11 tapausta

Viikko 49 (kuluva viikko): 2 tapausta (4.12. klo 10.33 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 308 tapausta.

Lähde: koronaturvallinenlappi.fi

12.20 Utsjoella ja Rovaniemellä Bar Ihkun ketjuun liittyvät tartunnat, Ihkun ketjussa nyt 19 tartuntaa

Utsjoen kunnassa ja Rovaniemellä on molemmissa todettu yksi uusi koronavirustartunta perjantaina.

Molemmilla tartunnoilla on Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkärin Markku Broaksen mukaan yhteys Levin Bar Ihkusta liikkeelle lähteneeseen tartuntaketjuun.

Yhteensä Bar Ihkun tartuntaketjussa on nyt tiedossa 19 tartuntaa, joista osa on suoria tartuntoja ja osa jatkotartuntoja. Tapauksista 11 on Lapin sairaanhoitopiirin alueella.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ei ole todettu uusia koronatartuntoja torstain jälkeen.

12.13 Suomessa 336 koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 336 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 011 tartuntaa, mikä on 2 649 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 3 362.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on hieman yli 103 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät myöhemmin tänään.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittaa alueen lukioita ja ammattikouluja siirtymään etäopetukseen ensi maanantaista alkaen. Asia selviää yhtymän tiedotteesta. Suositus on voimassa kuluvan lukukauden loppuun asti. Välttämätön lähiopetus on mahdollista järjestää suosituksesta huolimatta.

Kymenlaaksossa kahdessa eri sairaalassa on Ylen mukaan todettu työntekijöillä koronavirustartunta. Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa työskennelleet ihmiset olivat saaneet tartunnan vapaa-ajalla. Sairaaloiden potilaita ei ole altistunut koronavirukselle.