pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Jukolan po­si­tii­vi­nen testi osoit­tau­tu­nut ne­ga­tii­vi­sek­si, So­dan­ky­läs­sä ja Pel­los­sa yksi uusi tar­tun­ta, Jänk­häl­lä Jytisee -ta­pah­tu­mas­sa ja Vaa­la­jär­ven ky­lä­ta­lol­la on voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le, Län­si-Poh­jas­sa ei uusia tar­tun­to­ja

Päivittyvä seuranta
Kuva: Miila Kankaanranta

20.57: Pellossa koronatartunta karanteenin sisällä

Pellossa on todettu yksi uusi koronatartunto jo valmiiksi karanteenissa olevalla henkilöllä.

20.52: Jukolan positiivinen koronatesti osoittautunut negatiiviseksi

Eilen tiedotettu Jukolan viestin osallistujan koronapositiivisuus on varmistustesteissä osoittautunut negatiiviseksi. Näin ollen Jukolan viestiin tai Simerockiin yhdistettäviä tartuntatapauksia ei ole edelleenkään tullut ilmi.

13.17: Suomessa 570 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 570 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 906 tartuntaa, mikä on 1 230 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu pandemian aikana Suomessa 124 855.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 94 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 23 ihmistä. Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut eilisestä kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on noussut eilisestä yhdellä.

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus suhteessa väkilukuun on THL:n mukaan nyt 160 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. Tätä edeltävien kahden viikon aikana ilmaantuvuus oli 183. Luvut ovat pyöristettyjä.

10.50: Rovaniemellä rokotetaan ilman ajanvarausta myös 30.8–3.9.

Rovaniemen kaupunki tarjoaa asukkaille jälleen mahdollisuuden saada ensimmäisen koronarokotuksen ilman ajanvarausta. Rokotuksen voi hakea kaupungintalon rokotuspisteeltä ensi viikolla seuraavasti:

  • Maanantai 30.8. kello 8.15–15.15
  • Tiistai 31.8. kello 8.15–17.00
  • Keskiviikko 1.9. kello 8.15–17.00
  • Torstai 2.9. kello 8.15–15.15
  • Perjantai 3.9. kello 8.15–13.30

Tarjolla on Modernan rokotetta.

Ilman ajanvarausta rokotukselle saapuva ottaa sisääntuloaulasta vuoronumeron, jolla hänet kutsutaan rokotettavaksi vuorollaan.

Ennakkoon varatut rokotusajat ovat normaalisti voimassa. Aikavälille 13–24.9. varattua rokotusaikaa voi aikaistaa, jos edellisestä rokotuksesta on kulunut kahdeksan viikkoa.

10.06: Sodankylässä todettu yksi uusi tartunta

Sodankylässä todettu yksi uusi koronatartunta, mahdollisia altistumisia viime viikonloppuna Jänkhällä Jytisee -tapahtumassa sekä Vaalajärven kylätalolla.

Koronavirukselle on voinut altistua lauantaina 21.8. Jänkhällä Jytisee -tapahtumassa Saariselällä sekä sunnuntaina 22.8. Vaalajärven kylätalon tapahtumassa kello 13–16 välisenä aikana.

Edellä mainituissa paikoissa kyseisinä aikoina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Oireettomien altistuneiden ei kuitenkaan tule hakeutua testeihin, jotta testauskapasiteetti saadaan kohdennettua mahdollisimman tehokkaasti.

Koronatestiin Hyvinvointikeskus Sopukkaan voi hakeutua ottamalla yhteyttä Sodankylän kunnan koronaneuvontaan (joka päivä kello 8–16, p. 040 128 5295) tai varaamalla ajan koronanäytteenottoon sähköisen asioinnin kautta osoitteessa www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi.

9.45: Länsi-Pohjassa ei ole todettu uusia tartuntoja

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole eilisen jälkeen tullut tietoon uusia koronavirustapauksia. Tartuntoja on tällä viikolla todettu yhteensä yhdeksän. Sairaanhoitopiiri on perustasolla.

Alueen todetut koronatapaukset viikoittain:

Viikko 32: 27 tapausta

Viikko 33: 17 tapausta

Viikko 34 kuluva viikko: 9 tapausta