Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: In­fek­tioi­den tor­jun­ta­yk­sik­kö kiittää lap­pi­lai­sia: tur­val­li­suus­oh­jei­ta nou­da­ta­taan esi­mer­kil­li­ses­ti, Län­si-Poh­jas­sa noin kol­mas­osas­sa tar­tun­nois­ta lähde jää tun­te­mat­to­mak­si

14.08 Vain yksi tartunta Lapin sairaanhoitopiirissä

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi tapaus. Tartunta todettiin rovaniemeläisellä henkilöllä, joka on saanut tartunnan ulkomailta.

Vaikka koronatilanne muualla Suomessa on hankala, on Lapin sairaanhoitopiirin alueella saatu pidettyä tilanne rauhallisena.

Infektioiden torjuntayksikkö haluaa esittää kiitoksensa lappilaisille turvallisuusohjeiden esimerkillisestä noudattamisesta. Jatketaan joulun pyhinä ja uutta vuotta kohti mentäessä samaan malliin!

10.53 THL: Suomessa raportoidaan tänään 354 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa raportoidaan tänään 354 uutta koronavirustapausta, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa.

Koko maan tasolla epidemian voimakas kasvu näyttää Puumalaisen mukaan viimeisen kolmen viikon aikana pysähtyneen.

Suomessa on todettu nyt yhteensä 32 582 koronatartuntaa.

10.51 Noin kolmasosassa tartunnoista lähde jää tuntemattomaksi Länsi-Pohjassa

Noin kolmasosassa koronatartunnoista tartunnanlähde jää tuntemattomaksi Länsi-Pohjassa, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Perjantaina alueella ei todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntalähteiden jääminen tuntemattomaksi tarkoittaa johtajaylilääkärin Jyri J. Taskilan mukaan sitä, että vaikka tapausmäärät ovat vähenemässä, taudin voi edelleen saada mistä vain. Suojautuminen ja hygieniaohjeiden noudattaminen on tärkeää.

Asia kannattaa Taskilan mukaan huomioida viikonloppuna jouluostoksilla.