Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pe­rin­teis­tä ruokaa kas­vis­mai­dois­ta – näin hamp­pu­juus­to, ker­mai­nen uu­ni­puu­ro, man­te­li­sop­pa, met­sä­pa­ta ja sie­ni­kant­sik­ka val­mis­tu­vat ilman eläin­pe­räi­siä tuot­tei­ta

Maistuisiko hampunsiemenistä tehty liinajuusto tai ohrainen sienikantsikka? Kokeile Itämeren maiden ruokaperinteeseen pohjautuvia reseptejä, jotka täyttävät nykyvegaanienkin vaatimukset.

Kasvismaidoilla on vuosisatojen taakse ulottuvat perinteet. Tällä kertaa teemme vegaaneille maistuvia perinteikkäitä ruokia.
Kasvismaidoilla on vuosisatojen taakse ulottuvat perinteet. Tällä kertaa teemme vegaaneille maistuvia perinteikkäitä ruokia.
Kuva: Harri Kuittinen

Tiesitkö, että hamppu on yksi varhaisimmista viljelykasveista Itämeren alueella? Ravintoneuvoja Anniina Ljokkoi ja kulttuurintutkija Liisa Kaski kertovat painotuoreessa Perinnevegeä-kirjassaan (SKS 2021), että vanhin hampunsiemenlöytö Suomesta on 200-luvulta mutta sen siitepölyjälkiä on havaittu jo kivikautisissa löydöksissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.