pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Pe­rä­me­ren vie­ras­ve­ne­sa­ta­mat odot­ta­vat ve­nei­li­jöi­tä lop­pu­ke­säs­tä– ke­sä­kuun puo­li­vä­lin jälkeen on­nis­tuu näillä näkymin val­ta­kun­nan rajan ylitys merellä

Koronaepidemia ei todennäköisesi juuri vaikuta Meri-Lapin Perämerellä sijaitseviin vierasvenesatamiin. Vierailut niihin yleistyvät näillä näkymin vasta loppukesästä kuten tavanomaisina vuosinakin. Rajaliikenteen rajoitusten vuoksi 14. kesäkuuta asti veneilijät eivät voi merellä valtakunnan rajaa ylittää. Ainakaan vielä ei ole ilmoitettu, että rajoitus jatkuisi sen jälkeen.

Meri-Lapin vierasvenesatamiin ei tule tavanomaisena vuotenakaan suuria ryntäyksiä ulkomailta tai muualta Suomesta. Tämän kesän erityispiirre on, että vierassatamissa kotimaisten veneilijöiden osuus on todennäköisesti normaalia suurempi.

Palveluita luvassa

Kemissä vierasvenesatama sijaitsee sisäsatamassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.