Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Pellon kunta toivoo lisää lah­joi­tuk­sia uk­rai­na­lai­sil­le pa­ko­lai­sil­le – "Tu­li­joi­den määrä on en­na­koi­tua suu­rem­pi"

Pellon kuntaan on muuttamassa lähiviikkoina kymmeniä Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä. Kunnassa on aloitettu valmistelut jo heti sodan sytyttyä, ja kymmenien vapaaehtoisten voimin opetustyöstä vapautuneeseen koulukiinteistöön osoitteeseen Koulutie 16 on pystytetty erilaisten lahjoitustavaroiden keräyspiste.

Kunta on myös palkannut erityisen kotouttamiskoordinaattorin valmistelemaan pakolaisten vastaanottoa. Kunnan määräysvallassa olevia asuntoja on saatu mukavasti sisustettua ystävällisten ihmisten lahjoitusten turvin.

– Tulijoiden määrä on kuitenkin ennakoitua suurempi, ja siksi meillä on tarvetta saada vielä lisää lahjoituksia asuntojen sisutamiseen, kotouttamiskoordinaattori Katja Huttunen kertoo.

Erityisesti tarvetta on sängyistä, vuodevaatteista, päiväpeitteistä, mikroista, televisioista, yöpöydistä, ruokailuvälineistä ja yleensä tarvikkeista, joita kodin perustamisessa tarvitaan.

– Keräyspisteen avautumisen jälkeen lahjoituksia tuli tosi hyvin, mutta nyt on nähtävissä laantumista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.