pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Pellon kunta toivoo lisää lah­joi­tuk­sia uk­rai­na­lai­sil­le pa­ko­lai­sil­le – "Tu­li­joi­den määrä on en­na­koi­tua suu­rem­pi"

Pellon kuntaan on muuttamassa lähiviikkoina kymmeniä Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä. Kunnassa on aloitettu valmistelut jo heti sodan sytyttyä, ja kymmenien vapaaehtoisten voimin opetustyöstä vapautuneeseen koulukiinteistöön osoitteeseen Koulutie 16 on pystytetty erilaisten lahjoitustavaroiden keräyspiste.

Kunta on myös palkannut erityisen kotouttamiskoordinaattorin valmistelemaan pakolaisten vastaanottoa. Kunnan määräysvallassa olevia asuntoja on saatu mukavasti sisustettua ystävällisten ihmisten lahjoitusten turvin.

– Tulijoiden määrä on kuitenkin ennakoitua suurempi, ja siksi meillä on tarvetta saada vielä lisää lahjoituksia asuntojen sisutamiseen, kotouttamiskoordinaattori Katja Huttunen kertoo.

Erityisesti tarvetta on sängyistä, vuodevaatteista, päiväpeitteistä, mikroista, televisioista, yöpöydistä, ruokailuvälineistä ja yleensä tarvikkeista, joita kodin perustamisessa tarvitaan.

– Keräyspisteen avautumisen jälkeen lahjoituksia tuli tosi hyvin, mutta nyt on nähtävissä laantumista.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi