pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Pel­ko­sen­nie­mi myi Kuu­si­ran­nan 295 000 eurolla ja päätti tont­ti­hin­nas­tos­ta

Pelkosenniemen valtuusto päätti torstaina myydä Pyhätunturin uusia tontteja omakustannushintaan. Tavoitteena on saada yli 40 000 euron maanhankinta-, rakentamis- ja suunnittelukulut katettua, mutta myös Kanervikkokadun rakentaminen alkuun.

– Saattaa mennä kunnalta miinukselle, mutta pitäisikö tässä kuitenkin saada näkyvyyttä? Minun mielestäni tasahinta, nopeimmat syövät hitaat, totesi Jouko Viitamäki (PPyl.).

Markku Kankaanranta (PPyl.) oli samoilla linjoilla ja ehdotti yhden tontin poistamista myyntilistalta ja mahdollisuutta vuokrata tontti. Valtuusto hyväksyi lisäyksen yksimielisesti, sillä vakituiseen asumiseen kaavoitetun alueen tonteilla on rakentamisvelvoite.

Edellisen kerran tonttihinnastoa on päivitetty kymmenen vuotta sitten, jolloin tarkistettiin Pyhän Kiimaselän hinnoittelua.

Kankaanranta ja Tero Luoma-aho (kesk.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.