Mielipide

Parks and Recreation on täydellistä karanteenikatsottavaa

-
Kuva: Kevät Sieppi
Televisiosarja
Greg Daniels, Michael Schur: Parks and Recreation
NBC, 2009–2015

5/5

Parks and Recreation on amerikkalaisten sitcom-sarjojen helmi, joka saa katsojan nauramaan vedet silmissä. Dokumenttityylinen komediasarja seuraa Pawneen kaupungin puisto-osaston työntekijöitä. Aihe saattaa kuulostaa tylsältä, mutta satiirityylisesti kuvattu toimistoelämä, paikallispolitiikka ja hahmojen välinen dynamiikka toimivat erittäin hyvin.

Sarjan vahvuus ovat sen monipuoliset ja mielenkiintoiset hahmot.

Sitä tähdittävät esimerkiksi puisto-osaston optimistista pikkupomoa Leslie Knopea näyttelevä Amy Poehler ja yksinkertaista mutta hellyttävää Andy Dwyeria näyttelevä Chris Pratt. Hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja kehittyvät sarjan aikana kiinnostaviin suuntiin.

Sarja on täydellistä ajanvietettä koronakaranteeniin. Koska kausia on seitsemän, eivät jaksot lopu ihan heti kesken. Keskittymällä fiktiivisen pikkukaupungin ongelmiin, voi hetkeksi unohtaa hektisen todellisuuden, jossa elämme. Mikäli pitää How I Met Your Motherista, The Officesta tai Modernista Perheestä, pitää luultavasti myös tästä. Ensimmäisellä kaudella sarja pääsee alkuun, mutta toinen ja kolmas kausi ovat sarjan parhaimmistoa. Kaikki tuotantokaudet ovat kuitenkin katsomisen arvoisia.