Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pa­pe­ri­teat­te­ria, ny­ky­sir­kus­ta ja mu­siik­kia: Uusi esi­tys­ti­la Sipola11 avaa ovensa Ro­va­nie­men teol­li­suus­alueel­la

Sipola11 juhlistaa avajaisviikkoaan runsaalla esitystarjonnalla.


Sirkustaiteilija Marjo Ylikorvan sooloteos Adorable Wife nähdään Sipola11:ssa tulevana keskiviikkona.
Sirkustaiteilija Marjo Ylikorvan sooloteos Adorable Wife nähdään Sipola11:ssa tulevana keskiviikkona.
Kuva: Tatu Kantomaa

Rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden Piste-kollektiivi avaa uuden esitystilan Sipola 11:een Rovaniemelle. Avajaisia vietetään ensi viikolla tiistaista sunnuntaihin saakka. Luvassa on joka päivä esitystaiteen teoksia, yllätyksiä  ja yhdessäoloa.

Ohjelmassa on niin Pisteen taiteilijoiden uusia kuin vanhempia teoksia sekä yhteistuotantoja, muun muassa Teatteri Liikutuksen paperiteatteria edustava ensi-ilta Kissanristiäiset.

Lisäksi luvassa on niin nykysirkusta, esinemanipulaatiota, akrobatiaa, vauvasirkusta, nykytanssia kuin musiikkia. Pääjuhla pidetään iltatilaisuutena lauantaina 15. helmikuuta.

Esitykset ja avajaisjuhla ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Suurin osa esityksistä on suunnattu aikuisille. Esityksiin pääsee myös Kaikukortilla, Kissanristiäisiä lukuun ottamatta.

Pisteen ylläpitämä Sipola11-tila toimii sen Rovaniemellä asuvien ja rovaniemeläislähtöisten vapaan kentän esitystaiteilijoiden työskentelyn keskuksena. Siellä luodaan, harjoitellaan ja tuodaan ensi-iltaan esitystuotantoja, pidetään yllä ammattitaitoa työpajoissa, treeneissä ja kohtaamisissa ja ollaan residenssissä yksin tai yhdessä.

Tila on tähän saakka ollut pääosin harjoituskäytössä, mutta on nyt valmistunut  täysimääräiseksi esitystilaksi 50 hengen katsomoineen. Kollektiivi tarjoaa tilaa myös muiden taideammattilaisten käyttöön.

Avajaisviikko 11.–16.2. Sipola11:ssa, Sipolantie 11. Lisätiedot: ​www.pistery.org​.

Sipola11

Avajaisviikon ohjelma

Kissanristiäiset ti 11.2. klo 16, 17 ja 18, su 16.2. klo 13, 14 ja 15, Teatteri Liikutuksen paperiteatteriesitys. Liput 10 e.

Adorable Wife ke 12.2. klo 19, sirkustaiteilija Marjo Ylikorvan sooloteos. Liput 15 e.

Incredible Michael Might and His Amazing Magic Show to 13.2. ja pe 14.2. klo 19. Liput 15 e.

Vau Vanne pe 14.2. klo 14, vauvasirkusesitys. Liput 10 e, sis. vauva ja aikuinen.

Sipola11-avajaisjuhla la 15.2. klo 18, sis. Incredible Michael Might and His Amazing Magic Show. 25 e.

Only Bones 1.2 demo ja Meren yllä hiljaa yössä – tangotoiveita su 16.2. klo 17. 15 e.