uimarannat: Si­ni­le­vä­kau­si on alkanut La­pis­sa­kin – ha­vain­to­ja etenkin Pe­rä­me­ren ran­ni­kol­ta

pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alueen pitää olla valmis puolen vuoden päästä – joh­ta­ja­va­lin­nat ovat työl­lis­tä­neet eikä ra­di­kaa­lei­hin muu­tok­siin tunnu olevan aikaa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Pa­kot­teet osuvat omaan nilk­kaan

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri ei hyväksy Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Vaadimme välitöntä tulitaukoa ja vakavien neuvottelujen aloittamista sellaisen koko Eurooppaa koskevan turvallisuusjärjestelmän aikaansaamiseksi, joka tekee sodat mahdottomiksi.

Moitimme kuitenkin Venäjään kohdistettuja pakotteita. Kokemukset aikaisemmista eri maihin kohdistetuista pakotteista osoittavat, että ne ovat yleensä varsin tehottomia. Lisäksi pakotteista joutuvat usein kärsimään tavalliset kansalaiset.

Vaikka pakotteet on suunnattu Venäjään, niiden vaikutukset kohdistuvat myös Suomeen ja muihin pakotteisiin osallistuviin maihin. Venäjän junaliikenteen pysähtyminen on jo vienyt työpaikan sadoilta suomalaisilta ja kaikki suomalaiset joutuvat kärsimään hintojen noususta.

Sodan osapuoleksi ryhtymisen ja Nato-intoilun sijasta Suomen pitäisi toimia tulitauon aikaan saamiseksi ja rauhanneuvottelujen käynnistämiseksi.

Tapio SiiriläPiirisihteeri, Suomen kommunistinen puolue, Lapin piiri