Tilaajille

Pa­ko­put­ki­eväs ja muita ra­ja­var­ti­joi­den herk­ku­ja – Lapin ra­ja­var­tioi­den rikas ruo­ka­kult­tuu­ri ikuis­tet­tiin kir­jak­si osana Lapin ra­ja­var­tio­lai­tok­sen juh­la­vuot­ta

Rajavartioiden rikas ruokakulttuuri ikuistettiin kirjaksi osana Lapin rajavartiolaitoksen juhlavuotta.


Lapin rajavartioiden monipuolinen ruokakulttuuri kumpuaa rajavartioiden työn luonnonläheisyydestä. Erityisesti ennen maastossa vietettiin pitkiäkin aikoja. Ruokaa oli hankittava suoraan luonnosta.
Lapin rajavartioiden monipuolinen ruokakulttuuri kumpuaa rajavartioiden työn luonnonläheisyydestä. Erityisesti ennen maastossa vietettiin pitkiäkin aikoja. Ruokaa oli hankittava suoraan luonnosta.
Kuva: Lapin Rajavartiosto

Rajavartija ja harrastajakokki, luutnantti Sami Lappi muistelee vuosien takaista kylmää talvipäivää Ivalossa. Ateria on pian valmis. Tarjolla on riekkoa kermakonjakkikastikkeella, lisukkeena on perunamuusia. Pakkaspäivänä riekko lämmittää kehon lisäksi mieltä.