Päivän lef­fa­poi­min­nat: Nainen kan­kai­den ja brändin takaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Jörn Donnerin elokuva kertoo Armi Ratiasta (Minna Haapkylä), joka oli mukana luomassa uuden tavan kokea maailmaa.
Jörn Donnerin elokuva kertoo Armi Ratiasta (Minna Haapkylä), joka oli mukana luomassa uuden tavan kokea maailmaa.
Kuva: Lasse Lecklin

Armi elää!

Viimeisessä näytelmäelokuvassaan Jörn Donner muisteli ystäväänsä Armi Ratiaa. Tekijänsä näköinen siitä tuli. Tunteiluun otetaan etäisyyttä, kun Ratiaa tarkastellaan tähän keskittyvän näytelmän kautta. Minna Haapkylä on Maria, joka tulkitsee ja miettii Armin roolia. Isommalle budjetille olisi ollut taatusti käyttöä, mutta näin karulla linjalla on pakko keskittyä oleelliseen: ihmiseen brändin, maineen ja myytin takana. (Suomi 2015)

TV1 klo 20.55

Marley ja minä

Pariskunta hankkii koiranpennun vauvakuumetta helpottamaan, mutta tämäpä pistääkin ranttaliksi. David Frankelin komedia järsii kieltämättä kaluttua luuta, mutta pelkkään ryminään ja kuolan pärskintään se ei tyydykään. Ainakin tämmöinen uusherännäinen koirien ystävä sulaa tarinalle, jossa kasvava murre kasvattaa vastavuoroisesti ihmisiä. Jennifer Aniston ja Owen Wilson virittävät perhettä ja nostavat tunteita pintaan. (USA 2008)

TV2 klo 21.00

Itse ilkimys 3

Illumination Entertainment teki hittisarjansa kolmososan varman päälle. Aiemmista osista tuttua vauhdinpitoa, kohellushuumoria ja perhetunteilua lisättiin semmoiset tujaukset, että sinänsä tuttu touhu tuntuu tuoreelta. Ex-ilkiö Gru kohtaa kaksosveljensä Drun, joka houkuttelee häntä takaisin koiruuksiin. Juonenlankoja on ruuhkaksi asti, mutta vikkelät keltaiset kätyrit raikastavat jälleen ilmaa irrottelullaan. Ensiesitys. (USA 2017)

TV5 klo 21.00