Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Tal­vi­kun­toa et­si­mäs­sä pol­ku­pyö­räl­lä – nas­ta­ren­kai­siin vaihto tekee al­ku­tal­ven mat­kois­ta ras­kai­ta

Pakkasaamussa on jotain, joka tuo ensimmäistä kertaa mieleeni, että joulu lähestyy. Ehdin miettiä pienen hetken, joko valmistelut pitäisi aloittaa, kun huomioni varastaa se tosiasia, että pyörällä eteneminen on tänä aamuna jotenkin tahmeaa. Pyöräni eturengas on saanut nastat ja sen huomaa polkemisen vauhdissa.

Pyöräilen ympäri vuoden, mutta kesärenkaiden vaihtaminen nastoihin on joka vuosi yhtä kurjaa. Jonkin aikaa meno tuntuu siltä kuin ajaisin jatkuvasti jarru vähän päällä. Silti en ajaisi talvella ilman nastarengasta, sen ovat muutamat muksahdukset nurin opettaneet.

En ole koskaan tehnyt laskelmia, paljonko olen säästänyt rahaa pyöräilyllä verrattuna siihen, jos olisin ajanut matkat autolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.