Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Nais­ten­päi­vä­nä nos­te­taan sydämet ulos

Naistenpäivän seutu on Itä-Lapissa perinteinen aika laittaa lihat ulos kuivumaan. Ohjeita vaan ei tunnu olevan yleisesti jaossa, sillä jokainen hoitaa omat lihansa; tavallaan.

Sain alkuvuodesta ystäväpariskunnalta lainaksi häkin räystään alle ripustettavaksi, joten aion kokeilla taitojani perinneherkun valmistuksessa. Monesti olen kuivalihaa syönyt, mutta itse en ole uskaltanut menetelmää kokeilla.

Kotiseutuyhdistyksen pitkäaikainen jäsen muistutti minulle, että homma toimii periaatteessa samoin kuin kalan graavaus. Ei se erityistaitoja vaadi, mutta sää voi olla haastava, koska keväät eivät ole sisaruksia keskenään.

Poron sydänten hankintakin oli helppoa: hakea kaupasta ja maksaa ennen kuin tavara pääsee loppumaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi