Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: He­vi­sau­rus vei kuo­puk­se­ni

Syyskuussa Pohjolan Osuuspankki järjesti satavuotissynttäriensä kunniaksi kansanjuhlan Rovaniemen keskustaan. Lordin aukiolle tuli esiintymään Hevisaurus, joten ajelimme lasten kanssa paikalle.

Jurahevi tuntui kiinnostavan muksuja. Nelivuotiaskin tosin pani merkille, että soittajilla näkyi puvun hihoista ihmisen sormet. Ei se silti liskojen uskottavuutta horjuttanut.

Pohjolan Osuuspankista jäi tapahtuman perusteella sympaattinen kuva. Ihmettelin vain sitä, miksi pääesiintyjän tittelin oli saanut Hevisauruksen sijaan joku mielestäni musiikkitaiteellisesti selvästi vähäisempi puhelaulaja.

Sympatiapisteet pankkia kohtaan karisivat jonkin verran pari viikkoa myöhemmin, kun Pohjolan Osuuspankki ei päästänyt Lapin Kansan valokuvaajaa piipahtamaan edustajiston kokouksessa, jossa vaaleilla valitut edustajat päättivät pankin itsenäisyydestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.