Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päät­tä­jil­lä vastuu edistää muu­tos­ta

Ilmassa on paljon tyytymättömyyttä työelämään. Alueellisestikin arkeamme tahdittaa työpaikkojen ja työntekijöiden kohtaanto-ongelma.

Pulaa ammattilaisista on erityisesti perinteisesti naisvaltaisiksi mielletyillä aloilla, kuten hoito-, varhaiskasvatus- sekä siivous- ja puhtaanapitoalalla, unohtamatta opettajia ja palvelualoja kuten kokit. Suurin osa näistä aloista on niitä, jotka päivittäin varmistavat hyvinvointiamme työllään, jotta yhteiskunnan rattaat pyörivät.

Palkkaus näihin aloihin täytyy nähdä investointina. Niiden arvostus kasvaa, kun varmistetaan myös kyllin hyvät työolosuhteet, puhumattakaan veto- ja pitovoimasta. Harva asia on tärkeämpää kuin hoiva ja koulutus yhteiskunnassa.

Kiitos sinulle, joka otat aamulla vastaan, pidät sylissäsi itkevää lasta, hoivaat häntä. Kiitos sinulle, joka sivistät koulussa nuortani kohtaamaan maailman. Kiitos sinulle, joka varmistat koululaiselle ehkä päivän ainoan lämpimän ruoan kouluruokailussa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi