työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pää­siäis­puut tuovat väriä Lor­din­au­kiol­le – kau­pun­ki­lai­sia kan­nus­te­taan myös ko­ris­te­le­maan omia pää­siäis­pui­ta

Pääsiäispuut koristellaan värikkäin munin.
Pääsiäispuut koristellaan värikkäin munin.
Kuva: Elli Koivuranta

Rovaniemellä juhlistetaan pääsiäistä ja tuodaan väriä katukuvaan koristelemalla pääsiäispuita. Tänä vuonna virallinen pääsiäispuu koristellaan Lordinaukiolle, mutta tempaukseen voi osallistua myös koristelemalla oman kodin, yrityksen tai yhteisön pihapuun.

Pääsiäispuita koristellaan pääsiäismunilla nyt viidettä kertaa. Tempaus on yhteisöllinen: munia on vuosien varrella maalattu muun muassa avoimissa maalaustyöpajoissa, päiväkodeissa ja seurakunnan kerhoissa. Kaupunkilaisia kannustetaan myös koristelemaan omia pääsiäispuita.

Lordinaukion pääsiäispuu koristellaan ennen palmusunnuntaita, jota vietetään 10. huhtikuuta. Värikkäät pääsiäismunat ilahduttavat kaupunkilaisia koko huhtikuun ajan.

Kaupunkilaisia kannustetaan jakamaan kuvia somistamistaan tai bongaamistaan pääsiäispuista sosiaaliseen mediaan. Kuviin voi liittää tunnisteen #pääsiäispuu2022.

Pääsiäispuu-tempauksessa ovat mukana muun muassa Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut,  varhaiskasvatuspalvelut ja nuorisopalvelut sekä Rovaniemen kaupunginkirjasto, Rovaniemen seurakunta ja Rovaniemen Neuvokas.