Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Pää­siäi­nen kes­keyt­tää hoi­ta­ja­la­kon, mutta vain het­kek­si – Ainakin Ete­lä-Poh­jan­maa aikoo tur­vau­tua naa­pu­ri­sai­raa­loi­hin, jos po­ti­las­tur­val­li­suus on vaa­ras­sa

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) vie potilasturvalain eduskunnan käsiteltäväksi, jos potilasturvallisuus sitä vaatii. Lindén kiistää, että häntä olisi painostettu asiassa. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ylilääkärin Kirsi Juvilan mukaan lain säätäminen ei olisi kenenkään etu.

Hoitajalakko keskeytyy pääsiäisen ajaksi. Lakossa olevat hoitajat palaavat töihin varhain pitkäperjantain aamuna.

Mikäli työmarkkinariitaan ratkaisua ei synny, lakon toinen aalto alkaa keskiviikkona 20. huhtikuuta. Sen jälkeen lakossa on hoitajajärjestöjen mukaan noin 35 000 Tehyn ja Superin jäsentä.

Toisella kierroksella lakko koskettaa kolmeatoista sairaanhoitopiiriä.

Yksi uusista lakkoalueista on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, jossa sairaalatoimintojen alasajo ja varattujen hoitoaikojen perumiset aloitettiin jo pääsiäisviikolla.

Hoitajalakko laajenee pääsiäisen jälkeen myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Johtajaylilääkäri Kirsi Juvila kertoo, että valmistautuminen lakon varalle on hyvässä vauhdissa. Parhaillaan neuvotellaan suojelutyön laajuudesta yhdessä työntekijäjärjestöjen kanssa.
Hoitajalakko laajenee pääsiäisen jälkeen myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi