Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Pää­ra­dan mat­kus­ta­ja­lii­ken­tee­seen tie­dos­sa jopa tuntien myö­häs­ty­mi­siä – lii­ken­ne on poikki Tam­pe­reen ja Par­ka­non välillä

Korvaavat linja-autokuljetukset koskevat tuhansia matkustajia. Tuoreimman arvion mukaan tilanne kestää koko perjantai-illan.

Helsinki

Pääradalla tapahtunut sähköratavaurio aiheuttaa tänään jopa tuntien myöhästymisiä junamatkustajille, rautatieyhtiö VR kertoo.

Vaurio vaikuttaa VR:n mukaan sekä Helsingin ja Tampereen väliseen että Tampereelta pohjoiseen kulkevaan liikenteeseen.

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi aiemmin tänään, että junaliikenne on poikki pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä sähköratavaurion vuoksi. Keskuksen arvion mukaan vian korjaaminen kestää koko perjantai-illan.

– Junamatkustajille vika voi tarkoittaa pahimmassa tapauksessa useiden tuntien myöhästymisiä, VR:n kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä arvioi tiedotteessa.

– Pyrimme korvaamaan kaikki junat linja-autoilla, mutta asiakkaat voivat joutua odottamaan korvaavaa linja-autokuljetusta pitkään, jopa tunteja.

VR:n mukaan korvaavat kuljetukset koskevat tuhansia matkustajia. Myöhästyneestä junasta voi hakea korvausta VR:n verkkosivujen kautta, jos juna myöhästyy vähintään tunnin lipussa näkyvästä saapumisajasta.

Osassa jatkoyhteyksiä matkustajat ohjataan korvaavan bussiyhteyden jälkeen tänään illalla seuraavaan junaan, joka on lähdössä jatkoyhteydellä.

Yöjunat lähdössä liikkeelle

Rataliikennekeskuksesta kerrottiin STT:lle kello 17:n jälkeen, että lauantain vastaisen yön yöjunat on tavoitteena pystyä liikennöimään. Yöjunavuorojen aikatauluihin saattaa kuitenkin tulla viivästyksiä.

Rataliikennekeskuksen mukaan vika ei vaikuta Tampereen ja Porin väliseen junaliikenteeseen.

Vaurio tapahtui Pirkanmaalla Parkanon kunnan alueella sijaitsevalla Vahojärvellä. Rataliikennekeskuksen mukaan vian tarkempi syy on se, että sähköradan paluujohto on mennyt poikki.

Fintraffic tiedotti viasta tänään ensimmäisen kerran noin puoli yhden aikaan iltapäivällä.