Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Pää­mi­nis­te­ri kes­kus­te­li YK:n pää­sih­tee­ri kanssa ko­ro­na­pan­de­mian tor­jun­nas­ta ja il­mas­to­ky­sy­myk­sis­tä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli puhelimessa YK:n pääsihteerin kanssa virtuaalisen kokouksen jälkeen perjantaina.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli puhelimessa YK:n pääsihteerin kanssa virtuaalisen kokouksen jälkeen perjantaina.

Pääministeri Sanna Marin on keskustellut YK:n pääsihteeri António Guterresin kanssa koronapandemian torjunnasta ja ilmastopolitiikasta, kerrotaan valtioneuvoston tiedotteessa.

Marin totesi, että pandemia on mahdollista torjua vain kansainvälisellä yhteistyöllä. Hän korosti, että pandemiassa kukaan ei ole turvassa ennen kuin kaikki ovat turvassa. Tehokkaan rokotteen kehitys ja sen kattava saatavuus ovat Marinin mukaan pandemian pysäyttämisessä avainasemassa.

Marinin ja Guterresin mukaan ilmastotoimet eivät saa jäädä koronapandemian jalkoihin. Ensi viikolla kokoontuvassa Eurooppa-neuvostossa on tarkoitus keskustella muun muassa pandemiasta sekä hyväksyä yhteinen päästövähennystavoite vuotta 2030 varten. Marin edustaa Suomea Climate Ambition Summit -ilmastohuippukokouksessa, joka kokoontuu virtuaalisesti 12. joulukuuta

Puhelinkeskustelu käytiin perjantaina virtuaalisen YK:n yleiskokouksen erityisistunnon jälkeen. Marin piti kokouksessa Suomen puheenvuoron.

Marin ja Guterres tapasivat edellisen kerran New Yorkissa 6. maaliskuuta ja keskustelivat viimeksi puhelimitse 21. huhtikuuta.