Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Sitova hoi­ta­ja­mi­toi­tus on ter­ve­tul­lut, mutta mistä löy­ty­vät hoi­ta­jat?

Ei mennyt tunti, vaan yli puoli vuotta, mutta nyt se näyttää varmalta. Sitova hoitajamitoitus astuu voimaan maaliskuussa 2023. Sen jälkeen vanhusten ympärivuorokautisissa hoitopaikoissa on oltava seitsemän hoitajaa kymmentä ikäihmistä kohden nykyisen viiden – sekin vain suositus – sijaan. Hallitus antaa lakiesityksen torstaina eduskunnalle.

Vielä kevään eduskuntavaalien alla opposition kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) uhosi, että hoitajamitoitus voidaan hoitaa kuntoon tunnissa. Peruspalveluministerinä hän pääsi näkemään optimisminsa onttouden. Vaan parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Sitovan hoitajamitoituksen tavoite on hyvä. Sillä pyritään parantamaan vanhusten hoidon tasoa ja varmistamaan se, ettei yksikään ikäihminen joudu heitteille hoidossa.

Pelkkä mitoitus ei tätä varmista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.