pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Op­po­si­tion ohella kan­sain­vä­lis­ten ar­vioit­si­joi­den usko Rinteen hal­li­tuk­sen ta­lous­po­li­tiik­kaan horjuu

Eduskunnassa käsiteltiin viime viikolla opposition varjobudjetteja. Oppositiopuolueilla on aina tukku hyviä ajatuksia valtion varojen käytöstä, mutta niillä ei ole merkitystä, kun hallitus asioista päättää.

Siksi mielenkiintoisinta eduskunnan keskustelussa oli eduskunnan tietopalvelun tekemä laskelma hallituksen ensi vuoden budjettiin tekemien muutosten työllisyysvaikutuksista. Laskelman mukaan hallituksen päätökset eivät kasvata työllisyyttä lainkaan, vaan vähentävät sitä 5000 hengellä. Luku on häkellyttävä, kun hallituksen koko talouspolitiikka nojaa siihen, että työllisyys kohenee päätösperusteisesti 60 000 hengellä vaalikauden aikana. Kokoomuksen konkariedustaja Ben Zyskowicz irvailikin, että tilanne työllisyyden suhteen olisi ensi vuonna parempi, jos hallitus ei tekisi mitään.

Tietopohjaiseen päätöksentekoon nojaavan hallituksen piiristä eduskunnan tietopalvelun tekemät laskelmat kyseenalaistettiin vasemmistoliiton ex-puheenjohtajan Paavo Arhinmäen suulla (HS 20.11.). Hallitusta voi toki puolustaa sillä, että sen lupaamat järeät työllisyystoimet ovat vielä valmistelussa ja niitä esitellään ensi keväänä.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa