Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Kun­nan­joh­ta­jan erot­ta­mis­ta ajavat Kolarin kun­ta­päät­tä­jät ovat se­li­tyk­sen velkaa kun­ta­lai­sil­le

Kittilän valtuusto erotti kunnanjohtaja Anna Mäkelän luottamuspulaan vedoten 2014. Hän riitautti eron ja voitti oikeusjutun. Erottamiseen liittyviä asioita puidaan yhä oikeudessa. Vaarana on, että sama toistuu Kolarissa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Kaikkonen-Tiensuu (kesk.) vie torstain kokoukseen esityksen, joka käynnistänee kunnanjohtaja Kristiina Tikkalan irtisanomisprosessin viranhaltijalain mukaisesti. Aikaisemmin samaa yritettiin vetoamalla luottamuspulaan. Se vaatii valtuustossa kahden kolmasosan kannatuksen, kun taas edelliseen riittää yksinkertainen enemmistö. Pari viikkoa sitten luottamuspulaäänestyksessä kahdeksan valtuutettua 21:sta oli erottamista vastaan.

Kaikkonen-Tiensuu väittää, ettei erottamisperusteen vaihto johdu potkujen helpottamisesta, vaan laiminlyöntien vakavuudesta. Väite kuulostaa selittelyltä, mutta kertoo kriisin vakavuudesta. Tosin viranhaltijalakikaan ei tarjoa helppoa tietä ulos kriisistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.