pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Kriisit nos­ta­vat sa­vu­piip­pu­teol­li­suu­den ar­vos­tus­ta, eikä ko­ro­na­krii­si ole tässä poik­keus

Korona-ajan uutisvyörystä voi saada helposti käsityksen, että suunnilleen koko maailma on kiinni, kaikki yritykset ovat keskeyttäneet toimintansa ja ihmiset viettävät aikaansa pääosin kotikaranteenissa. Käsitys on väärä. Suomestakin löytyy edelleen runsaasti työpaikkoja ja yrityksiä, missä toiminta jatkuu lähes entiseen tapaan.

Uusi koronavirus ja sen leviämisen hidastamiseen tähtäävät toimenpiteet ovat iskeneet pahiten pieniin ja keskisuuriin palveluyrityksiin, joista isossa osassa toiminta on romahtanut tai loppunut jopa kokonaan. Parhaiten kriisissä ovat pärjänneet isot teollisuusyritykset ja erityisesti metsäteollisuusyritykset, jotka käyttävät vain vähän ulkomaisia välituotekomponentteja eli eivät ole riippuvaisia mahdollisten epidemia-alueiden tuotanto-ongelmista.