pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Hal­li­tus ei kykene työl­li­syys­pää­tök­siin ja pelaa siksi aikaa

Hallituksen loppuvuonna tapahtuneen vaihdoksen yhteydessä pääministerin ohella vaihtui työministeri. Timo Harakka (sd.) siirtyi liikenne- ja viestintäministeriksi ja teki tilaa eduskunnan varapuheenjohtajana aikaisemmin toimineelle Tuula Haataiselle (sd.).

Työministerin salkku on hallituksen tehtävässään onnistumisen kannalta merkittävä. Hallitusohjelman keskeinen tavoite on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin. Se vaatii vaalikauden aikana 60 000 uutta työpaikkaa.

Työllisyysasteen nosto liittyy moniin muihin hallituksen päätöksiin. Hallitus on jo etupainotteisesti lisännyt menoja ja heikentänyt sen myötä valtiontalouden tasapainoa. Tämä alijäämä on tarkoitus kuroa umpeen työllisyyden lisäämisellä. Jos näin ei käy, joutuu hallitus perumaan jo tekemiään tai lupaamiaan menolisäyksiä.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa