Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: EU:lla on näytön paikka ul­ko­ra­jal­laan Krei­kas­sa, missä tes­ta­taan par­hail­laan yh­te­näi­syy­den lisäksi ih­mis­oi­keuk­sia

Kreikan ja Turkin rajalla on ajauduttu tilanteeseen, missä testataan toden teolla kansainvälisiin pakolaissopimuksiin sisältyvä turvapaikanhakuoikeus. 

Kreikka on ilmoittanut sulkevansa rajansa "laittomilta tulijoilta", eikä se aio ottaa turvapaikkahakemuksia vastaan ainakaan kuukauteen. Lisäksi maaliskuun 1. päivän jälkeen maahan tulleet palautetaan kotimaahansa.

Vaikka YK:n mukaan päätökselle ei ole laillista pohjaa, EU – myös Suomi – on ilmoittanut tukevansa Kreikkaa.

Se ja koko EU vetoavat tilanteen poikkeuksellisuuteen eli käytännössä siihen, että kriisi on pitkälti Turkin aiheuttama.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.