Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ou­to­kum­pu ryhtyy val­mis­ta­maan lähes pääs­tö­tön­tä ruos­tu­ma­ton­ta terästä ja aikoo ku­tis­taa Kemin kro­mi­kai­vok­sen­sa päästöt nollaan 2025 men­nes­sä – tämä avaa uusia in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia myös muille yri­tyk­sil­le

Pääkirjoitus // 20.6.2022

Kärkipään saastuttajiin ja sähkösyöppöihin lukeutuva Outokumpu oy on siirtymässä kärkipäähän myös päästöjensä leikkaamisvauhdissa. Yhtiö on tuonut markkinoille maailman vähäpäästöisimmäksi kutsumansa ruostumattoman teräksen ja aikoo kutistaa Kemin kromikaivoksensa päästöt nollaan kolmessa vuodessa.

Outokummun Tornion terästehtaalle avatulla Circle Green-tuotelinjalla valmistetun teräksen hiilijalanjälki on 92 prosenttia alan keskiarvoa pienempi (LK 16.6.). Tornion terästuotannon suorista päästöistä voidaan leikata uusilla tuotantomenetelmillä huimat 96 prosenttia. Päästöt on minimoitu uusiutuvalla energialla ja biokoksilla. Teräksen laatu ei eroa aiemmasta, eikä tuotantotavan muutos ole vaatinut tuotantolinjojen muuttamista.

Kyse on mullistavasta kehitysaskeleesta, jolla on iso merkitys paitsi Outokummun tulevaisuudelle myös Suomen päästöille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.