Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ou­to­kum­pu ryhtyy val­mis­ta­maan lähes pääs­tö­tön­tä ruos­tu­ma­ton­ta terästä ja aikoo ku­tis­taa Kemin kro­mi­kai­vok­sen­sa päästöt nollaan 2025 men­nes­sä – tämä avaa uusia in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia myös muille yri­tyk­sil­le

Pääkirjoitus // 20.6.2022

Kärkipään saastuttajiin ja sähkösyöppöihin lukeutuva Outokumpu oy on siirtymässä kärkipäähän myös päästöjensä leikkaamisvauhdissa. Yhtiö on tuonut markkinoille maailman vähäpäästöisimmäksi kutsumansa ruostumattoman teräksen ja aikoo kutistaa Kemin kromikaivoksensa päästöt nollaan kolmessa vuodessa.

Outokummun Tornion terästehtaalle avatulla Circle Green-tuotelinjalla valmistetun teräksen hiilijalanjälki on 92 prosenttia alan keskiarvoa pienempi (LK 16.6.). Tornion terästuotannon suorista päästöistä voidaan leikata uusilla tuotantomenetelmillä huimat 96 prosenttia. Päästöt on minimoitu uusiutuvalla energialla ja biokoksilla. Teräksen laatu ei eroa aiemmasta, eikä tuotantotavan muutos ole vaatinut tuotantolinjojen muuttamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.